مدیریت مشارکتی، راهکار حفاظت از جنگل‌های زاگرس
 مدیریت مشارکتی، راهکار حفاظت از جنگل‌های زاگرس
معاون سازمان منابع طبیعی کشور در این نشست بر ضرورت مشارکت جوامع محلی در حفاظت از این گنجینه طبیعی تأکید کرد و از برگزاری همایش بین‌المللی در این زمینه خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری اندیشه کرد، نقی شعبانیان، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، روز شنبه در نشست تخصصی «جنگل‌های زاگرس، جوامع محلی و آگاهی‌بخشی» که در حاشیه جشنواره «رسانه و منابع طبیعی» و در راستای همایش بین‌المللی مدیریت پایدار جنگل‌های زاگرس در مجتمع فرهنگی شهرداری سنندج برگزار شد، بر ضرورت جایگزینی مدیریت مشارکتی با روش‌های سنتی در استان‌های زاگرس‌نشین تأکید کرد.

وی با استناد به تجربیات ملی و بین‌المللی اظهار داشت: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در حال تدوین طرح‌هایی برای پیاده‌سازی این نوع مدیریت است و بر همین اساس، همایش بین‌المللی مدیریت پایدار جنگل‌های زاگرس در تیرماه با حضور مسئولان کشوری برگزار خواهد شد.

شعبانیان، برگزاری نشست‌های تخصصی نظیر نشست سنندج را از جمله گام‌های مقدماتی این همایش بین‌المللی عنوان کرد. وی با اشاره به ارزش بالای جنگل‌های زاگرس در کردستان، برگزاری این پنل تخصصی در این استان را حائز اهمیت ویژه دانست.

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی همچنین از برگزاری هشت پنل تخصصی دیگر در حاشیه این همایش با حضور کارشناسان و پژوهشگران از نهادهای مختلف خبر داد.

در این نشست، بهزاد شریفی‌پور، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان نیز با بیان اینکه زاگرس یکی از پنج ناحیه رویشی مهم کشور است و بیش از ۵۰ درصد آب شیرین ایران از این منطقه تأمین می‌شود، نقش حیاتی کردستان به عنوان یکی از ۱۲ استان زاگرس‌نشین در تولید رواناب و منابع آبی کشور را یادآور شد.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۶۰ درصد مساحت کردستان را منابع طبیعی تشکیل می‌دهد و این استان سرشاخه پنج حوزه مهم آبخیز کشور است، این ویژگی‌ها را دلیل اهمیت ویژه کردستان در منطقه جنگلی زاگرس برشمرد.

در ادامه این نشست، کارشناسان و فعالان حوزه رسانه و منابع طبیعی به تبادل دیدگاه‌ها پیرامون نقش رسانه‌ها در حفاظت از منابع طبیعی پرداختند.