به گزارش پایگاه خبری اندیشه کرد، مهندس شریفیپور، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان، در این خصوص، با تأکید بر نقش بیبدیل رسانهها در تبیین اهمیت منابع طبیعی و اشاعه فرهنگ حفاظت از آن، اظهار کرد: ما عمیقاً معتقدیم که رسانهها میتوانند بازوی توانمند ما در حفاظت از این ثروت ملی باشند و تجربه نشان داده است که این همکاری نتایج مثبتی به همراه داشته است.
وی ضمن تقدیر از تلاشهای اصحاب رسانه، گستردگی منابع طبیعی استان و کشور را یادآور شد و وظیفه جنگلبانان را در حفظ این امانت سنگین توصیف کرد.
مدیرکل منابع طبیعی کردستان با اشاره به اهمیت حفظ تنوع زیستی استان و نقش آن در تنظیم اکوسیستم و توسعه گردشگری، از برگزاری پنل تخصصی با حضور اساتید رسانه در حاشیه این جشنواره و همچنین نشستهای تخصصی مرتبط با همایش بینالمللی مدیریت پایدار جنگلهای زاگرس خبر داد.
شریفی پور از همکاری سازمانهای مختلف از جمله استانداری، سازمان مدیریت و برنامهریزی، رسانهها، سازمانهای مردمنهاد و دانشگاهیان در برگزاری این رویداد قدردانی کرد و تلاشهای خانه مطبوعات استان کردستان در برگزاری چهارمین دوره جشنواره منابع طبیعی و رسانه را ستود.
۱۳۷ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد
دبیر چهارمین جشنواره منابع طبیعی و رسانه استان کردستان، بر نقش حیاتی منابع طبیعی در توسعه پایدار و اهمیت بهره گیری از ظرفیت رسانه برای حفاظت از این منابع تأکید کرد و گفت: برای همه ما روشن است که حفظ و حراست از منابع طبیعی و درک درست ظرفیت های این حوزه، کلید توسعه و زیست پایدار برای امروز و فرداست و یکی از مهم ترین ابزارهای تحقق این هدف، قدرت رسانه است.
منصور اولی با اشاره به روند برگزاری جشنواره، اظهار کرد: چهارمین جشنواره منابع طبیعی و رسانه با همت اداره کل منابع طبیعی استان کردستان و همکاری خانه مطبوعات، بر اساس همین نگاه شکل گرفت.
وی با قدردانی از همه فعالان رسانه ای که چه با ارسال اثر و چه بدون آن در مسیر این جشنواره همراه بودند، به آمار آثار رسیده به دبیرخانه اشاره کرد و افزود: پس از انتشار فراخوان جشنواره، در مجموع ۱۳۷ اثر در حوزه های مختلف به دبیرخانه ارسال شد که پس از بررسی های اولیه، ۱۱۵ اثر واجد شرایط به مرحله داوری راه یافتند.
دبیر چهارمین جشنواره منابع طبیعی و رسانه استان کردستان ادامه داد: از این میان، ۲۶ اثر در بخش گزارش، ۱۶ اثر در مصاحبه، ۱۹ اثر در خبر، ۱۴ اثر در یادداشت، ۸ اثر در فیلم، ۸ مجموعه عکس، ۱۵ تک عکس و ۹ تیتر مورد ارزیابی قرار گرفتند.
اولی از داوران جشنواره قدردانی کرد و یادآور شد: امیر نریمانی، عکاس و مدرس برجسته، داوری بخش عکس را بر عهده داشتند؛ استاد شیروان یاری به عنوان رییس هیأت داوران در بخش های گزارش و مصاحبه، شفیع بهرامیان در بخش یادداشت و تیتر، فردین مصطفایی در بخش خبر و زانیار لطفی در بخش فیلم مسئولیت داوری را بر عهده گرفتند.
زاگرس، تضمینکننده اصلی امنیت زیستی کشور است
معاون سازمان منابع طبیعی کشور، با اشاره به اهمیت رویشگاه جنگلی زاگرس، آن را با بیش از ۴۲ درصد از بستههای جنگلی کشور، ارائهدهنده خدمات بینظیر در حوزههای آب، خاک، پوشش گیاهی و تنوع زیستی دانست و تأکید کرد که حفظ و حراست از این منطقه، تضمینکننده اصلی امنیت زیستی ایران است.
رضا احمدی، معاون سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با بیان اینکه طرحهای مختلفی در حوزه زاگرس در سازمان منابع طبیعی کشور در حال پیگیری است، از جمله طرح صیانت از جنگلهای زاگرس، مدیریت منابع جنگلی زاگرس و مدیریت منابع جنگلی چند منظوره زاگرس، هدف از این طرحها را حضور بهرهبرداران، جوامع محلی و مردم این سرزمین عنوان کرد.
احمدی با اشاره به پنج ناحیه رویشی جنگلی در کشور، سهم استان کردستان با بیش از ۲.۹ میلیون هکتار که ۳۷۰ هزار هکتار آن جنگل با تنوع زیستی بیمانند است را قابل توجه دانست.
وی همچنین اعلام کرد: در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، منطقه زاگرس بیشترین سهم را در تولید و کاشت نهال دارد و بیش از ۴۶ درصد از این طرح ملی طی دو سال آینده در زاگرس اجرایی خواهد شد. به همین دلیل، مردم زاگرس نقش پیشرو در اجرای این طرح مهم را بر عهده دارند.
معاون سازمان منابع طبیعی با تأکید بر کلیدواژههای مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت منابع طبیعی، گفت: بایستی فرهنگ منابع طبیعی به معارف عمومی تبدیل شود و در این راستا، اهالی قلم، سخن، علم و رسانه مهمترین نقش را ایفا خواهند کرد.
وی همچنین با اشاره به نقش محوری مردم در حفاظت و احیای منابع طبیعی، از رسانهها خواست تا با تبیین اهداف عالیه نظام در این زمینه، به ترویج این فرهنگ در جامعه بپردازند.
احمدی با گرامیداشت یاد شهید اسماعیل کریمی، جانباخته راه حفاظت از منابع طبیعی، فداکاری او را ستود و ابراز امیدواری کرد که همگان با کسب فهم و شعور بالا، در حفظ این میراث گرانبها کوشا باشند.