به گزارش پایگاه اندیشه کرد از سنندج، دکتر جهانبخش یوسفی ضمن آرزوی صحت و سلامتی برای زائرین سرزمین وحی، اظهار کرد: از آنجا که برخی از بیماریهای عفونی ممکن است تا چند روز در بدن انسان بدون علامت بمانند، لازم است حجاج عزیز تا دو هفته پس از برگشت از سفر مراقبتهای لازم را انجام دهند.
وی توصیه کرد که حجاج حتی المقدور از برگزاری مراسم به مدت 2 هفته خودداری کنند و در دیدارهای اعضای خانواده از تماسهای بسیار نزدیک و روبوسی خودداری شود.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان کردستان، بیان کرد: بر اساس اعلام وزارت بهداشت حدود 12 درصد زائرین از حج برگشته که علایم تنفسی داشته اند و مبتلا به آنفلوانزا و حدود 4 درصد هم مبتلا به کرونا بوده اند.
دکتر یوسفی عنوان کرد: با توجه به اینکه در این مراسم معنوی به دلیل تجمع مردم از کشورهای مختلف امکان شیوع انواع بیماریهای عفونی وجود دارد، لذا خطر ابتلا حجاج به بیماری و انتقال این عفونتها و عوامل بیماریزا در هنگام بازگشت به کشور وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: از شایعترین بیماریهایی که ممکن است حجاج به آنها مبتلا شوند بیماریهای تنفسی حاد تنفسی از جمله کرونا ویروس و آنفلوآنزا و همچنین بیماریهای گوارشی است.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان کردستان، یادآور شد: چنانچه فرد زائر علائمی چون تب، سرفه و گلودرد داشته باشد بایستی ضمن رعایت آداب تنفسی و استفاده از ماسک از تماس نزدیک و مستقیم تا زمان بهبودی خودداری کنند و در صورت تشدید علایم به پزشک مراجعه کند.
دکتر یوسفی گفت: همچنین در صورت ابتلا به اسهال و یا داشتن تب و دانه های پوستی و یا تب و خونریزی ضمن خوددری از تماس مستقیم با سایر افراد جهت بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کند.
وی ادامه داد: در این راستا همکاران مراقب سلامت و بهورزان در شهرستان های استان به مدت 2 هفته از طریق تماس تلفنی با زائرین وضعیت سلامتی آنان را رصد می کنند.لذا انتظار می رود همکاری لازم را به عمل آورند.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان کردستان، هشدار داد که همراهان و استقبال کنندگان نیز از قربانی کردن دام برای حجاج در معابر عمومی جدا خودداری نمایند و از مکان های مورد تایید دامپزشکی برای خرید دام و ذبح آن استفاده کنند.
دکتر یوسفی افزود: گوشت تازه لازم است به مدت 24 ساعت قبل از استفاده در یخچال باشد(جگر و سایر اعضای داخلی حیوان به مدت 48 ساعت).همچنین ذبح کنندگان لازم است از چکمه، ماسک، شیلد و دستکش هنگام ذبح استفاده کنند.